A Volánbusz is csatlakozott a NÚSZ nagyvásárlói programjához

MTI   ·   2019.12.19. 12:00
400px_credo_econell_volanbusz

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A jelentős járműflottát kezelő társaságok a NÚSZ nagyvásárlói programjának köszönhetően gyorsan, kényelmesen és nagy tételben tudnak e-matricát vásárolni gépjárműveikre. A vásárláshoz kapcsolódó ügyintézés egy része online zajlik, a programban részt vevő cégeknek lehetőségük van utólagos elszámolásra és külön NÚSZ-os ügyintéző áll a rendelkezésükre.

A jelentős járműflottát kezelő Volánbusz a NÚSZ nagyvásárlói programjának köszönhetően gyorsan, kényelmesen és nagy tételben tud majd e-matricát vásárolni gépjárműveire (kép forrása: Credobus)

Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója kifejtette: a társaság hosszú távú célkitűzéseiben kiemelt helyen szerepel a szolgáltatói jelleg erősítése és az állami vállalatok közötti szinergiák kihasználása. Ennek érdekében a saját tulajdonú vagy üzemeltetésű járműparkkal rendelkező társaságoknak olyan együttműködési megállapodást ajánlanak fel, amely kedvező feltételeket biztosít az e-matricás rendszer igénybevételéhez, a díjfizetős utak használatához kapcsolódó termékek megvásárlásához. Eddig több mint kétszáz vállalkozás mintegy tizenhétezer járművel csatlakozott a NÚSZ nagyvásárlói programjához. A nagyvásárlói programhoz csatlakozó állami vállalatok és szervezetek a viszonteladói jutalékok és a banki költségek megspórolásával jelentős összeget takarítanak meg a magyar állam központi költségvetésében.

A hat regionális közlekedési központot idén ősszel integráló Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona elmondta: "az integráció jelentősége nemcsak a területileg eltérő tevékenységek és informatikai rendszerek összehangolásában, egységesítésében vagy a párhuzamosságok megszüntetésében rejlik; ugyanilyen fontos az állami forrásokkal való takarékosabb gazdálkodás és a hatékonyabb működés is."

A vállalatok döntően decemberben vásárolják meg járműveikre a következő esztendőre érvényes e-matricáikat, mivel ezek árát költségként még az adott évre el tudják számolni.

A 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat még most sem késő megváltani. A NÚSZ nagyvásárlói programja nyitott, ahhoz nem állami tulajdonban lévő cégek is csatlakozhatnak, de azokra a kisvállalkozásokra is gondoltak, amelyek nem rendelkeznek nagyobb járműflottával. Nekik, az autósokhoz hasonlóan a NÚSZ Zrt. az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol tranzakciós díj nélkül, online, akár több gépjárműre is egyszerűen meg lehet venni az e-matricát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek