A zsindelytető előnyei

iho   ·   2023.08.21. 12:00
99zsidly9

Az épület tetőfedésének kiválasztása egy fontos lépés, hiszen a tető esztétikailag meghatározza a ház megjelenését, és funkcionálisan is nagyon lényeges szerepet tölt be. 

Sokan alapból cserépfedésben gondolkodnak, ami valóban nagyon jó megoldás, azonban érdemes átgondolni a zsindelyfedés lehetőségét is, hiszen ez a fedőanyag is ugyanolyan tartós és mutatós. Sok esetben a zsindely alkalmazása még praktikusabb is, hiszen vannak olyan tulajdonságai, amik a cserépfedéssel szemben előnyösebbek.

A zsindelytető kialakítása

A csomeszigeteles.hu a zsindelyfedés minden alapanyagát számtalan színben és formában kínálja, így a komplett fedés egyszerűen megvalósítható. A zsindely mellett, amiből választhatunk tekercses vagy darabos kivitelt, szükség van az alátétlemezre is, ami egy vízszigetelő réteg.

A tekercses zsindely

Az oxidált bitumenes tetőzsindely tekercses változata bitumenes poliészter fátyolbetét réteget tartalmaz. Az öntapadós változat alsó oldalán szilikon fólia, a felső részén pedig palazúzalék található, a hegeszthető típus alján pedig könnyen olvadó PE fólia biztosítja a rögzítést. Előnye, hogy nagyon gyorsan telepíthető, könnyű és akár függőleges felületen is alkalmazható.

A zsindelylapok 

Ez a tetőfedő anyag üvegfátyol hordozóanyagra és oxidált bitumre épül fel, melynek az alsó rétege homok, a felső rétege pedig színes zúzalék. Ahhoz, hogy a lapok megfelelően tapadjanak egymáshoz, az alsó részükön thermo pontok találhatók.

Miért érdemes ezt a tetőfedő anyagot választani?

  • Könnyű súly: a cseréphez képest a súlya elhanyagolható, ezért abban az esetben, ha nem lehet, vagy nem szeretnénk megterhelni a tetőszerkezetet, válasszunk zsindelyfedést!
  • Nagyon könnyen formára alakítható: legyen bármilyen bonyolult a tetőkialakítás, ívek, beugrók, meredek részek, a zsindellyel ezeket egyszerűen, minimális anyagveszteséggel tudjuk megoldani. Egyes esetekben ezeket a tetőket cseréppel nem is lehetséges kivitelezni, a zsindely azonban tökéletesen megoldja ezeket a problémás kialakításokat.
  • Olcsóbb, mint a cserép: sokszor ez is egy fontos szempont, hiszen az építkezésnél minden fillér számít. Nem ez a legolcsóbb tető, hiszen hozzá kell számolni az alátétlemezt is, azonban összességében így is gazdaságosabb.
  • Tartós és ellenálló: ellenáll a nedvességnek, az UV-sugárzásnak, kopásálló és korhadásmentes fedőanyag, ezért hosszú évekig gondozásmentesen végzi a dolgát.
  • Könnyű a felhelyezése: ha egy kerti tárolót építenénk, akkor akár magunk is bevállalhatjuk ezt a tetőt, a családi házak építésénél azonban szakember szükséges.
  • Széles szín- és formaválasztékban kapható: nem szükséges kompromisszumot kötnünk a ház megjelenését illetően, mivel hódfarkú, téglány, méhsejt vagy gyémánt alakban, illetve számtalan színben megvásárolható.

A zsindely egy magas minőségű, könnyű, tartós és korszerű tetőfedő anyag, ezért nyugodtan választhatjuk abban az esetben, ha a tető kialakítása ezt teszi lehetővé, vagy költséghatékony és gyors kivitelezést szeretnénk.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek