A350-körút Ázsiában, cserélődő Belugák

Trautmann Balázs   ·   2014.11.19. 08:45
a350_beluga0

A november 28-án záruló reklámkörút tétje nem kicsi: az Airbus adatai szerint az eddigi A350-esek megrendeléseinek harmada a térségből érkezett. Az ázsiai térségben harminckilenc vásárló összesen hétszázötven A350-900-assal bővíti majd flottáját, de az európai cégnek természetesen nagy szüksége lenne újabb, jelentős megrendelésekre. Ebben segíthet a teljesen berendezett, két osztályon kétszázhatvanöt székkel ellátott repülőgép.

Így indult az A350-900-as nagy turnéja. De ha kattint egy Beluga „etetéséről” is láthat képeket a galériánkban (fotók: Airbus)

A nap másik Airbus-központú híre a világ egyik legkülönlegesebb (s egyben legkevésbé esztétikus megjelenésű) repülőgépének, az Airbus A300-600T Beluga váltótípusának bejelentése. Az A350-es gyártósor felgyorsításához szükséges extra légiszállítási kapacitást már az Airbus A330-asra épített új, különleges szállítógépekkel fogják kielégíteni. Bár igyekeznek majd minél több megoldást és elemet megtartani az A330-as alapgépből, de új pilótafülkére, tehertérre és farokrészre mindenféleképpen szükség lesz. A jelenlegi tervek szerint az első, új generációs Beluga 2019-ben szállhat fel, míg a teljes, öt gépes flottacsere 2025-re következhet be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek