A350: ünnepi kötelékkel zárult a berepülés – galéria, videó!

iho   ·   2014.09.30. 16:15
cim

Látványosan ünnepelte az Airbus új típusa európai típusalkalmassági engedélyének elnyerését: a berepülési program öt gépe gyönyörű köteléket repült Toulouse-i felszállással a környék, illetve délre, a Pireneusok felett.

A formációt láthatóan elsősorban esztétikai alapokon rendezték el, elől a gép szénszálas alapanyagára utaló festésű Carbon-becenevű példány, amely egyben a kötelék hívójelét is adta, mögötte az Airbus-prototípusokra jellemző festést viselő két gép, a két további példány egyikén pedig ott díszeleg a kibocsátó légitársaság, a Qatar felirata és az oryx-embléma.

A formáció alacsonyan Toulouse környékén<br>Kattintson a képre, és nézze meg az Airbus fotóiból készült galériánkat!

A Carbon és a Qatar-féle, negyedik és harmadik 350-es egyébként már repült köteléket: idén februárban ugyanazon a napon szállt fel mindkét gép először, és akkor össze is álltak egy páros formációra a levegőben.

Páros repülés februárban: két prototípus szinte egyidőben szállt fel először

Mint arról többször beszámoltunk, a 200–400 személyes, nagyrészt kompozit építésű gépcsalád első példánya tavaly júniusban szállt fel először, és azóta a 2600 órás berepülési program különösebb csúszások, komoly problémák és buktatók nélkül zajlott. Az európai engedély megszerzése az érvényes szabályok szerint egyben az amerikai bizonyítvány elnyerését is jelenti, és innentől kezdve általában a nemzeti hatóságok is automatikusan rábólintanak a dokumentumra, tehát megnyílik a típus előtt az út a sorozatgyártás és az átadások előtt.

A formáció a Flightradar24 térképén: a portál szerint két gépnek kikapcsolták a transzponderét, hogy ne jelezzen állandóan a más légijárművek veszélyes közelségére utaló TCAS

A típusalkalmassági engedély megszerzése tehát lehetőség arra, hogy az első üzemeltető, a Qatar Airways is a tervek szerint még idén átvehesse és forgalomba állíthassa az első gépét. A 350-es rendelésállománya összesen 750 példányra szól.

Már a gépek gurulása is roppant impozáns volt...

Annyi változás a típus további sorsával kapcsolatban már az elmúlt hetekben kiderült, leginkább Fabrice Brégier elnök-vezérigazgató egy félmondatából, hogy amint az várható volt, a gépcsalád legkisebb tagjának, a 800-asnak a csekély érdeklődés miatt leállítják a programját, és a most repülő 900-as mellett a nagyobb és egyre növekvő népszerűségű 350–1000 marad meg a 350-es kínálati listán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek