Adósságai megtérítését ígéri az Ikarus Egyedi Kft.

iho/közút   ·   2018.08.23. 14:29
ikarus_csod0

Cikkünk megjelenése után többen is megnézték a naptáraikat, és pontosított az MTI is, órákkal később, de addig is hosszú órákon át nem tűnt föl senkinek, hogy szeptember 31. a határidő. Azóta javították, mi is megtesszük:

„A csődvédelmet kért Ikarus Egyedi Kft. legkésőbb 2025. szeptember 30-ra vállalja adósságai megtérítését, amennyiben folytathatja a termelést, ezért megegyezést ajánlott a hitelezőknek.”

És beírtuk előre a naptárunkba 2025. szeptember 30-ához ezt a jeles eseményt.

 

Korábban írtuk:

Szó szerint közöljük a távirati irodánál megjelent közleményt, egyetlen helyen emeljük ki a szöveget, illetve csatoljuk a képernyőmentést is.

„A csődvédelmet kért Ikarus Egyedi Kft. legkésőbb

2025. szeptember 31-re

vállalja adósságai megtérítését, amennyiben folytathatja a termelést, ezért megegyezést ajánlott a hitelezőknek.

Képernyőmentés a Magyar Távirati Iroda ingyenesen hozzáférhető hírei közül

Az Ikarus Egyedi Kft. csütörtöki közleménye szerint közös érdek, hogy folytatódhasson a termelés és a forgalomba helyezett autóbuszok szervizelése, hiszen a már beszerzett alkatrészeket csak töredékáron lehetne értékesíteni, de minimális befektetéssel 70 csuklós busz, 9 onkológiai szűrőbusz és 6 darab elektromos busz készülhetne belőlük. Felszámolás esetén ezért – mint írták – a követelések az egyezségi ajánlatban leírtaknál jóval kisebb mértékben vagy egyáltalán nem térülnének meg. A termelési terv szerint a buszgyártás a hetedik év után saját tőkéből fenntartható lehet – tették hozzá.

Az Ikarus Egyedi Kft. portfóliója, készletei és munkatársainak szakértelme révén hosszú távú és kiegyensúlyozott szerepet vállalhatna a közösségi közlekedés megújításában. A vállalat július 9-én kért csődvédelmet, hogy a csődeljárás alatt reorganizálják a működését és helyreállítsák a fizetőképességét. A kormányt egyúttal arra kérték, hogy minősítse a Ikarus Egyedi Kft.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté és vegyen részt a reorganizációs folyamatban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) másnap azt közölte, hogy eleget tesz a kérésnek és stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősíti a vállalatot.”

(Szeptember 30. után október 1. következik a naptárban...)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek