Aggódik a Vasutasok Szakszervezete a jegyvizsgálók bántalmazása miatt

MTI/iho   ·   2020.09.09. 13:45

Egyre gyakoribb a jegyvizsgálók bántalmazása, legtöbbször szavakban, de újabban már a tettlegesség sem ritka.

Nem elég, hogy az utasok egy része "fittyet hány" a járvány miatti kötelező maszkviselésre - és ezzel nemcsak az utasok, hanem a jegyvizsgáló egészségét is veszélyezteti -, még attól is tartaniuk kell a vasutasuknak, hogy rájuk támadnak – áll a szekszervezet közleményében.

Emlékeztettek arra, hogy egy késes támadó több szúrással megsebesített egy jegyvizsgáló nőt augusztus 8-án a lajosmizsei vonalon. A jegyvizsgáló ellenőrizte volna a bliccelő utas jegyét, mire ő egy tapétavágó késsel több sebet ejtett rajta. A jegyvizsgálót azóta kórházban ápolják, az elkövető pedig nem került elő. Egyúttal tudatták: a szakszervezet 500 ezer forintot ad annak, akinek a segítségével megtalálják a támadót.

Augusztus végén érkezett a hír, hogy a sorozatos támadások hatására a MÁV-Start a legproblémásabb vonalain kötelezővé teszi a testkamerák használatát. A vasútvállalat ennek érdekében 2020 végéig további kamerákat is beszerez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek