Air Asia: Irány Jakarta!

iho/repülés   ·   2011.07.25. 19:56
AirAsia_nyito

A társaság ezzel azt szeretné elérni, hogy ne egyszerűen egy malajziai, hanem délkelet-ázsiai légitársaságnak lássák mind a befektetők, mind az utasok. Az Air Asia új központja októberben kezdi meg működését az Equity Building-ben bérelt irodákban.
Az Air Asia szeretné maximálisan kihasználni a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) együttműködésében rejlő lehetőségeket, így a 2015-től életbe lépő „nyitott égbolt” egyezményt is. Az ASEAN vezetése viszont Jakartában működik, így a légitársaság lépése is érthetőbbé válik. S mint elhangzott, Indonázia lesz az ASEAN legnagyobb gazdasági szereplője, így az Air Asia-nak érdeke a minél szorosabb kapcsolat.

Air Asia: kihasználni minden lehetőséget! <br>(fotó: sakura-cafe.asia)

Indonézia is lelkes: a jakartai kormány további fejlesztéseket tervez, melyek az utasforgalom növekedését teszik majd lehetővé mind a nemzetközi, mind a belföldi járatokon. Az Indonéziai Nemzeti Légitársaságok Egyesületének számításai szerint idén 10-15 százalékos utasszám-növekedés várható az országban. A Központi Statisztikai Hivatal pedig a 2010-es évre 22 százalékos növekedést és 53,4 millió utast jelentett, elsősorban a középosztály egyre növekvő számú légi utazásai miatt. Ez több, mint kétszerese az IATA által a térségre jelzett, átlagosan 9 százalékos piacbővülésnek.

Kapcsolódó hírek