Aláírásgyűjtés Salgótarjánban

MTI   ·   2012.04.20. 13:40

Nyolcezer aláírást adtak le a helyi autóbusz-közlekedést szabályozó szerződés és az új parkolási rendelet visszavonásáért a salgótarjáni városházán a városi szocialisták pénteken.

Az alírásgyűjtő ívek leadása előtt az MSZP városi elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a két ügyet az önkormányzatnak napirendre kell tűznie. Dóra Ottó közölte: a helyi tömegközlekedést érintő, februártól érvényes közszolgálati szerződést azért akarják visszavonatni vagy módosíttatni, mert tarthatatlan helyzetet teremt, hogy közel egyharmadával csökkentették a buszok számát.

Salgótarjánban a tömegközlekedés támogatására felszabadítható néhány tízmillió forint, és a városvezetésnek azt kellene elérnie, hogy a szaktárca minden helyi forinthoz adjon még egyet – tette hozzá.

A Salgótarjánban májustól életbe lépő új parkolási rendeletről Dóra Ottó elmondta: az önkormányzat, valószínűleg az aláírásgyűjtés hatására, csökkentette a tarifákat. Ehhez hozzátette: ennek eredményeként a rendszer csak a lakók bosszantására lesz alkalmas, hasznot nem hajt majd.

Az MSZP azt javasolja, hogy az önkormányzat törölje el a rendeletet, és keressen vevőt a parkolóórákra, „hogy legalább valami megtérüljön a beruházásból” – jelentette ki a politikus.

Dóra Ottó közölte: 30 napjuk volt a lakosság öt százalékának megfelelő 2050 aláírás összegyűjtésére, de 20 nap alatt több mint 8 ezer ember írta alá íveiket.

Kapcsolódó hírek