Álomgyárak

Zerkowitz István   ·   2013.03.10. 08:30
Ferihegy_cimkep

Ha valaki azt állítja: a repülőtér az igazi álomgyár... elhinnénk neki?

Ha a válaszod igen, akkor olyan vagy mint én, végtelenül szerelmes a repülésbe, és nem is kell tovább olvasnod. Ha azonban a válaszod egy unott nem, olvass tovább és megpróbállak meggyőzni az ellenkezőjéről.

Ha legközelebb kimész a repülőtérre, akár fogadni valakit vagy ha Te magad utazol, tartsd nyitva a szemed... és légy nyitott arra, ami körülötted történik.

A repülőtéren olyan helyen leszel, ahol az emberiség egyik legrégebbi ÁLMA válik valósággá: repülünk, szabadon és boldogan.

És a repülőgépek? A hatalmas, ezüstszínű madarak, mik ők, ha nem számtalan mérnők ÁLMAINAK termékei, akik életüket szánták arra, hogy egyre nagyobbak, kényelmesebbek, biztonságosak lehessenek ezek a gépek.

A fiatal pilóta, aki első szóló repülésére indul? Nem erről ÁLMODOTT ő kisgyerek kora óta, amikor még rövidnadrágban álldogált a repülőtér kerítése mellett, vágyakozva nézve a zajos masinákat, észre sem véve, hogy a repülőbenzin és a kerozin illata már örökre hatalmába kerítette.

Mit gondolsz az építészről, aki szárnyaló fantáziáját kénytelen-kelletlen alávetette az akadály korlátozó síkoknak és az utasok áramlását segítő meggondolásoknak, de ennek ellenére olyan épületet ÁLMODOTT meg, amely méltó a misztikus „repülőtéri terminál” névre.

A hosszú, széles futópálya, a csodálatos fénytechnika és elektronikus varázsdobozok melyek segítik az egek vándorait, hogy biztonságosan hazaérjenek... A beton, rajta száz és száz leszálló gép futóművei csókjainak nyoma, ki tagadhatná, hogy a puha zökkenés, ahogy földet ér a gép minden pilóta ÁLMA a hosszú út sikeres befejezéseként.

Nézz körül a forgalmas csarnokban, az a sok ember... vajon hányan indulnak közülük ÁLMAIK nyaralására?

Es a farmerkabátos srác, kezében a csokor virággal? Látszik rajta, hogy egy kislányt vár, ÁLMAI csodás megvalósulását.

A repülőtér az igazi álomgyár... elhiszed már?

Kapcsolódó hírek