Aluljárón át is elérhető a népligeti villamosmegálló

iho   ·   2014.10.16. 07:51

Csütörtöktől vasárnapig elbontják a jelenlegi ideiglenes, faburkolatú villamosperont, ezért ezen a négy napon a Könyves Kálmán körútról a villamosmegállóhoz vezető gyalogos-átkelőhely a közúton való átkelésre ugyan használható, de a villamosmegálló azon át nem közelíthető meg, azt kizárólag az aluljárón keresztül lehet elérni. A Népliget M villamosmegálló peronjának kiépítésével az aluljárószintből a felújított lépcsőfeljárón lehet megközelíteni az új, a gyalogos-átkelőhely felől akadálymentes közlekedésre alkalmas, új perontetővel fedett megállót. Október 20-ától, hétfőtől mind a Könyves Kálmán körútról átvezető zebrán, mind az aluljáróból el lehet jutni az új megállóba.

Szintén mától forgalomba helyezi a BKK az 1-es villamos felújított Népliget M végleges megállóhelyét. A vonalon jelenleg is zajló rekonstrukció részeként újjáépítették és a 2015-ben, illetve 2016-ban érkező alacsonypadlós CAF villamosok fogadására is alkalmassá tették a villamosmegálló peronját, új utastájékoztató elemeket, támaszkodót helyeztek ki, valamint új perontetőt építettek, továbbá felújították az aluljáróból a villamos megállóhelyére érkező lépcsőt. Csütörtöktől az 1-es villamos már nem az ideiglenes fapadlós megállónál áll meg, hanem az új peronon, végleges helyén, az új megállóhelyi tábláknál.

Vasárnapig elbontják az ideiglenes fapadlós peront, valamint kihelyezik a megállóhely végleges, a villamossín és a peron között húzódó korlátjait, ezért ebben az időszakban az 1-es villamos Népliget megállóhelyét csak az aluljárón át lehet megközelíteni; a Könyves Kálmán körútról átvezető gyalogos-átkelőhelyen keresztül nem. A Könyves Kálmán körút két oldala között azonban ebben az időszakban is használható a zebra, valamint a peron másik végén lévő kerékpáros-átkelőhely. Azoknak az utasoknak, akik a 103-as buszra szállnának át, de nem szeretnének lépcsőzni, azt javasolja BKK, hogy ezen a négy napon a villamos Mester utca/Könyves Kálmán körúti megállójában szálljanak át. Október 20-ától, hétfőtől a villamosmegálló mind a gyalogosátkelőn, mind az aluljárón keresztül megközelíthető.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek