Annyira menő lett Vác-Alsóváros esőbeállója, hogy nem csodálkozunk azon, ha elenged egy Kisst csak azért, hogy egy kicsit még üldögélhessen a padon

iho/vasút   ·   2022.04.02. 18:00
01_vac-alsovaros

Vác-Alsóváros is szerepel a vasúttársaság legforgalmasabb helyszíneit érintő 50 megújuló állomás programjában. A megállóhelyen most új utasbeállókat, utastájékoztatási és kamerarendszert telepítettek, valamint a térvilágítást és a peronbútorokat is kicserélték.

A megállóhelyen összesen nettó 277,5 millió forintos beruházásban valósultak meg karbantartási és felújítási munkálatok az elmúlt egy évben, a MÁV FKG és külső partnerek kivitelezésében.

A peronokon a régi padok és szemetesek helyére új peronbútorok kerültek, és kicserélték térvilágítást is. A teljes utastájékoztató rendszert és a hangos utastájékoztatás is felújították, valamint új digitális tájékoztatótáblákat és hozzájuk tartozó órákat is kihelyeztek. A középperonon és a szélső peronon is két-két padokkal és világítással ellátott új utasbeállót helyeztek ki. A megállóhely biztonsága érdekében térfigyelő kamerákat telepítettek több helyre. Továbbá a peronra vezető lépcsők, lépcsőtető, és peron melletti betonkorláton is elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat. Vác-Alsóvárosra három új jegykiadó automata is kikerül még tavasszal, a kihelyezéshez szükséges előkészítést is most végezték el.

(fotók: MÁV)

A főváros és Vác között a járvány előtti időszakban évi közel 3 millióan, de még 2020-ban és 2021-ben is több mint másfél millióan utaztak ezen a szakaszon – Vác-Alsóváros megállóhelyen 4-500 ezer utas száll fel vagy le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek