Antioxidánsokkal a fiatal bőrért

iho   ·   2019.07.20. 02:38

(x)

Van azonban egy segítőtárs ebben a háborúban, aki a jó oldalon áll. Ők az antioxidánsok, amik rendkívül szervezetten végzik a saját feladatukat. Küldetésük a sejtkárosító folyamatok lassítása, valamint a sejtek energiatermelésének beállítása.

Ez a háború sejtszinten zajlik, a tét pedig nem kevesebb, mint a fiatalos bőr és annak megőrzése.

A szabadgyökök hatása

A szabadgyökök az oxigén égése következtében keletkeznek a testben. Oxidáló tulajdonsággal bírnak, ezáltal veszélyeztetik a bőrt. A sejtek megfelelő működésének három alapvető anyagát szolgáltatják a lipidek, a fehérjék és a DNS. A szabadgyökök éppen ezeket az elemeket károsítják meg. Hogyan? A szabadgyökök túl sok elektronnal rendelkeznek, és minél gyorsabban szeretnének megszabadulni ettől az elektron feleslegtől. Ezáltal oxidálják a sejteket, ami által az immunrendszer is legyengül és könnyebben támadható. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a bőrsejtek oxidatív stresszt szenvednek el, aminek a következményei a sejtek gyulladásától, a degenerációjukon át akár sejtpusztulásig is terjedhetnek. A szabadgyökök tehát óriási rizikófaktort jelentenek a bőr számára.

Szerencsére azonban az antioxidánsok ádáz küzdelmet folytatnak ellenük, és mindazért, hogy ezt a folyamatot megállítsák.

Az antioxidánsok hatása

Az antioxidánsok nem várják meg, hogy a szabadgyökök elkezdjék a támadás. Már azelőtt megjelennek, mielőtt a szabadgyökök elkezdenék oxidálni a sejtek működéséért felelős anyagokat.

Az oxidációs láncot megszakító antioxidánsok felelősek a bőr fiatalságának megőrzéséért. Életmódunk mellett a Helia-D antioxidánsban gazdag, Age Control termékeinek használatával megvédheti a sejteket az öregedéstől.

A szabadgyökök ősi ellenfelei ugyanis a Q10, a flavonoidok, valamint az A-, C- és E-vitaminok. A Q10 felel a szabadgyökök által okozott sérülést szenvedett sejtek energiatermelésének visszaállításáért, a flavonoidok a szabadgyökök elkapásában játszanak kiemelt szerepet, amellett, hogy erős gyulladáscsökkentő hatásúak is. Az A-vitamin feladata a szabadgyökök megkötése, illetve védelmet nyújt a C-vitaminnak az oxidáció ellen, és szerepet vállal a bőr hámsejtjeinek képzésében. A C-vitamin elsődleges feladata a sejtek eredeti állapotának visszaállítása, vagyis az oxidációs támadások csökkentése. Az E-vitamin felel a sejtek membránjának megszilárdításáért, valamint lassítja a szabadgyökök által okozott degeneratív hatásokat.

Mit tehet Ön bőre fiatalságáért?

Életmódja jelentős mértékben befolyásolja a bőre állapotát. A dohányzás mellőzésével, gyakori és aktív testmozgással már nagyon sokat tehet egészségéért és bőre fiatalságáért.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.