Árad a Tisza, lezárták a szegedi rakpartot

MTI/iho   ·   2023.03.01. 09:59

A zárás az árhullám levonulásáig tart.

A Tisza áradása miatt szerdán tíz órakor lezárták a szegedi Huszár Mátyás rakpartot  közölte az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság. A rakparton korábban már megállási tilalmat vezettek be. A zárlat időtartama a következő időszak csapadékmennyiségétől és az árhullám levonulásától függ. Az út lezárása nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó. A Tisza vízállása Szegednél kedden este 535 centiméter volt. Az eddigi legmagasabb vízállást Szegednél 2006 áprilisában mérték, 1009 centimétert.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.