Asiana-baleset: nem a tűzoltók ölték meg az egyik áldozatot

iho   ·   2014.02.01. 11:05
cim4

San Francisco nyomozó hatóságai tisztázták a tragikus momentumot: nem a tűzoltók gázoltak halálra egy 16 éves lányt a nyáron lezuhant Asiana 777-es utasai közül.

Mint arról korábban beszámoltunk, a légi baleset a koreai szélestörzsű gép leszállásakor történt, az eddigi megállapítások szerint a baleset bekövetkezte elsősorban a személyzet ténykedésével kapcsolatos. A gép több mint 300 utasának többsége az első becsapódás után 90 másodperccel kijutott a gépből.

Az egyik furcsa mellékszála az ügynek az volt, hogy a széttört és később kiégett gépből Ye Meng Yuan, csakúgy, mint a két másik halálos áldozat, még az első ütközéskor, a gép hátsó részének törésekor zuhant ki, de korábbi hírek szerint az ő testén a géphez rohanó tűzoltójárművek rohantak át.

A mostani vizsgálat szerint azonban nem így történtek a dolgok: a tűzoltók először megtalálták a fiatal lány testét a leszállópályán, megállapították, hogy meghalt, majd továbbmentek oltani az összeroncsolódott gépen közben keletkező tüzet. Az oltási manőverek közben ment át a lány holttestén két tűzoltójármű.

A hatóságok verzióját azonban a család ügyvédje változatlanul nem tartja igaznak, szerinte videofelvételek igazolják, hogy a lány állapotát nem vizsgálták a tűzoltók, a végzetes sérüléseket pedig földi járművek okozták.

Azt egyébként a hatósági vizsgálat is felveti, hogyan kell kezelnie a mentőegységeknek egy ilyen helyzetet, foglalkozniuk kell-e egy halottnak vélt áldozattal, miközben menteni kell az összes többi túlélőt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek