Átadták a „Hanagyleszekvasutasleszek”-mozdonyt

Vörös Attila   ·   2016.01.18. 18:45
80__IMG_0971

Délben átadták a legújabb MÁV-os matricás mozdonyt, a 480 012-es Traxxot. A gép felületét vidám rajzokból készült fólia borítja, messziről nézve a kék és a zöld színek dominálnak. A vasúttársaság a minta elkészítésére rajzpályázatot írt ki 8–12 éves gyermekeknek októberben, a két győztes rajz, Farkas András és Haidekker Zsófia alkotása látható a Traxx egy-egy oldalán.

Az átadóünnepségen Dávid Ilonán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóján kívül beszédet mondott a MÁV-Start vezérigazgatója, Csépke András; Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrás Minisztérium köznevelésért felelős államtitkára.

A győztesek ámuldoztak a Traxx – és így saját rajzuk valós – méretein. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila képeiből

Mindegyikőjük arcán látszott az öröm, hogy végre nem valami terhes szalagátvágásról van szó. A családias hangulatot tovább erősítette az egészen kicsi gyerekek előadása, éneke, mesemondása. Amikor egy pár szóra elkaptuk Csépke Andrást a reggeli interjújával kapcsolatban, ő is inkább a mozdony szépségéről beszélt volna...

Begördül a csarnokba a legújabb matricás Traxx (egy Mazsola segítségével, de ő nem mutatkozott)

Dávid Ilona elmondta, a mozdony országjáró fordába kezd, igyekeznek eljuttatni mindenfelé, hogy minél többen láthassák a vasúttársaság új büszkeségét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek