Átalakított Boeingokat vesz a Farnair

iho   ·   2013.06.18. 16:15
cim

Az Aeronautical Engineers, Inc. (AEI), kapta a megbízást a Farnairtől, hogy alakítson át négy Boeing 737-400-ast palettás teherszállítás céljaira, négy további gépre pedig opciós lekötést tett. Az első gépen a munkálatok augusztusban kezdődnek az Egyesült Államokban, Miamiban.

A Farnair csoport elnöke Guy Girard a megrendelést bejelentő közelményben elmondja: a 737-esekkel elégítuik ki a megrendelők egyree növekvő igényeit, ugyanakkor utal arra, hogy ezzel a típussal Európán túli repülőterekre is szállíthat a cég.

A gépek belső elrendezése nagyfokú rugalmasságot garantál az éppen adott szállítási feladat teljesítésére.

A Farnair Europe csoport lassan harminc éve az egyik vezető expressz csomagszállító cég Európában. A Bázel közelében lévő központ két légitársaságot üzemeltet, az egyik a Farnair Switzerland, a másik a Farnair Hungary, rajtuk kívül működik egy kiképző és egy handling-cége is.

A Farnair Hungary képviselőjétől kapott információk szerint a négy Boeing 737-es magyar lajstromjel alatt repül majd, a cég üzemeltetési engedélyének alapján. Az eddig itt használt légcsavaros Farnair-gépekhez – L-410, Fokker 27, Beech 1900 – képest a Boeing 737-400-as nagy előrelépés. Az olyan izgalmas részletkérdésekről, mit hogy a gépek Ferihegyen állomásoznak-e, milyen vonalakon repülnek és lesz-e magyar személyzetük, a cég későbbre ígért választ.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.