Augusztus huszadika, légiparádé nélkül

iho   ·   2013.08.16. 10:53
cim

Együtt az ország augusztus huszadikán – kivéve a repülővilágot. Idén nem lesz repülőgépes felvonulás, műsor Budapesten a Duna felett a nemzeti ünnepen.

A kormány weboldalán a programok felsorolásában sincs utalás semmiféle repülőprogramra, és mint az iho hatósági körökből nemhivatalosan értesült róla, a programszervezők valóban nem terveztek akár a tavalyihoz hasonló fél-egyórás airshow-t sem az idei ünnepre.

Kelecsényi István fotói a tavalyi augusztus huszadikai légibemutatón készültek

Azért nem marad a főváros teljesen légi látnivaló nélkül: az iho/repülés ugyancsak nemhivatalos forrásból arról értesült, hogy a reggel kilenc és tíz óra között a Hősök terén tartandó tisztavatáson szokás szerint áthúz egy Gripen kötelék, feltehetően egy hármas formáció.

Mint arról portálunk is beszámolt, sokak meglepetésére idén május elsejére váratlan ajándékként kitűnő kis airshow-t szerveztek a Duna fölött, sőt, még az a különleges csemege is élénkítette a programot, hogy Besenyei Péter a rakpartról szállt fel, aztán párosban műrepült Veres Zoltánnal, megjelentek a Red Bull legszebb oldtimerei, repült Illés Tamás és Nádas Tamás.

Nem tudni egyelőre, hogy vajon a központi szervezés logikája szerint ezentúl végleg át is kerül a korábban augusztus huszadikán zajló légiparádé május elsejére, netán a mostani rendezvény  pénzhiány miatt marad el, vagy esetleg a kecskeméti repülőnapok közelsége késztette arra a központi ünnepi programok rendezőit, hogy lemondjanak a légiparádéról.

Az iho/repülés információi szerint a Magyar Repülőszövetség sem kapott felkérést vagy lehetőséget valamiféle vízfeletti bemutató megtartására az ünnepen.

Kapcsolódó hírek