Austrian: ez még nem a sztrájk, de ritkítják a járatokat

iho   ·   2018.03.06. 08:15
cim2
Ma és holnap az esedékes 570 járat közül 140-et mondott le a Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaság, valószínűleg ez mintegy tízezer utast érint kedden és szerdán.

Az ok: egyelőre csak tiltakozó megmozdulások, gyűlések várhatók a Vida szakszervezethez tartozó alkalmazottak körében, mert az érdekvédelmi alakulat elfogadhatatlannak nyilvánította a 2,1 százalékos inflációkövető béremelést, és az egyszeri 1,4 százalékos kifizetést.

A tiltakozók kedden délután és szerda kora reggel tartják a gyűléseket, amelyek az Austrian vezetésének minősítése szerint teljesen „aránytalanok”, és a folyamatos tárgyalások közepette ez a rossz válasz arra, hogy „több legyen az állás, a pénz és a karrier”.

A társaság mindenesetre a kétnapos forgalom mintegy negyedét kénytelen elhagyni, az eredeti menetrendhez képest kevesebb gépet indítanak Bécsből Amszterdam, Bázel, Brüsszel, Budapest, Bukarest, Düsseldorf, Jereván, Frankfurt, Hamburg, Köln, Koppenhága, Lipcse, Lyon, Milánó, Moszkva, München, Prága, Salzburg, Szófia, Stockholm, Stuttgart, Teherán, Velence, Zágráb és Zürich felé.

A bud.hu információja szerint a mai három közül az este 22.10-re Budapestre érkező járatot törölték, a holnapi hárommal kapcsolatban nincs ilyen megjegyzés a táblázatban, feltehetően azért, mert a szerdai budapesti első járat már a reggelre bejelentett gyűlés után indul.

A Vida szakszervezet szerint nem kizárható, hogy a 3900 főnyi pilóta- és kabinszemélyzet „igazi” sztrájkot tart a követelései érvényesítésére.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek