Autentikus és valósághű

iho/vasút   ·   2012.08.11. 13:00
00

A vasútmodellezés során sokakban felvetődött, hogy magyar témájú terepasztalt építsenek. Sajnos a külföldi gyártók munkái jó esetben is legfeljebb hasonlóak az itthon sokszor látott, jól ismert típusépületekhez. Ám, ha saját magunk akarunk valóban autentikus épületet építeni, az nem csak a kézügyességünket teszi próbára, hiszen az adatgyűjtés, a tervezés is komoly kihívást jelent.

A BZ.modell nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a MÁV típusépületeit kisszériás minőségben, ám elérhető áron hozza piacra. A sorozat első tagja a MÁV HÉV  IV. osztályú felvételi épülete, amely méretei révén a legtöbb terepasztalon könnyen elhelyezhető, egyúttal látványos állomást eredményez. A modell alapanyaga lézervágott polisztirol és műgyanta, réz elemekkel kiegészítve. Az épület három változatban készül: kit, öregített készmodell (képeinken ez a változat látható), újszerű készmodell.

A felvételi épület mellett jelenleg előkészületben van egy mérlegház, egy vízház, egy őrház és egy raktárépület is. Vagyis a magyar modellezők terepasztalán méreteiben, stílusában valósághű épületek jelenhetnek meg. Az épületeket a Rocket-Modell webáruházban lehet megvásárolni.

Kapcsolódó hírek