Autók az árkokban

MTI   ·   2013.01.10. 12:02

Egy ember súlyosan megsérült, amikor furgonja felborult az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gyöngyös közelében – tájékoztatott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Antal Erika közölte, a furgon a szalagkorlátot átszakítva borult fel az autópályán reggel 7 óra előtt. A sérültet fél óra alatt szabadították ki feszítővágóval a tűzoltók a járműből. A baleset miatt útzárat nem kellett elrendelni a pályán.

Arról is beszámolt, hogy a kivonuló tűzoltók útközben még egy árokba futott autót találtak a sztrádán. Itt szintén gondoskodtak az utasok kimentéséről.

A térségben intenzíven havazik.

Négyen megsérültek, köztük két gyermek, amikor árokba csapódott egy autó csütörtökön az M3-as autópálya nyírségi szakaszán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Tamásné Berki Bianka elmondta: a sztráda Nyíregyháza felé vezető szakaszán, a 224-es kilométerszelvénynél a személygépkocsi eddig tisztázatlan okból lesodródott az úttestről és az árokba csapódott. A járműben négy román állampolgár – két felnőtt és két gyerek – utazott, akik a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az M3-as érintett részén a fél útpályát lezárták, a forgalom rendőri irányítás mellett haladhat a helyszínelés ideje alatt – tette hozzá a szóvivőhelyettes.

Két helyen is teljes szélességében lezárták a 4-es főutat Karcag közelében baleset utáni műszaki mentés miatt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint hajnalban árokba csúszott egy nyerges vontató Karcag külterületén, a 4-es főút 169-es kilométerénél, a vezető könnyebben megsérült. Délelőtt pedig onnan nem messze, a főút 161. kilométerénél egy francia rendszámú, utánfutóval közlekedő kisbusz hajtott árokba. Itt személyi sérülés nem történt, ám a járművek műszaki mentése idejére mindkét helyszínen teljes szélességében lezárták a főutat – tette hozzá.

S. Tóth Anikó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt közölte, az ónos eső miatt délelőtt fél tizenegyig összesen nyolc balesethez hívták a megyében a tűzoltókat.

A szolnok.hu híradása szerint Tiszasas belterületén egy üres 12 személyes iskolabuszt kellett az árokból kihúzni.

Kapcsolódó hírek