Az Alaska Airlines felvásárolja a Virgin Americát

MTI/iho   ·   2016.04.04. 16:22

Az Alaska Airlinest is birtokló Alaska Air Group veszi meg a Virgin Americát; az Alaska Airlines honlapján hétfőn közöltek szerint az üzleti értéke négymilliárd dollár. Az összeolvadás után a cégek megtartják saját arculatukat, de a járatokat egy üzemelési engedély (AOC) alatt közlekedtetik. Az új társaságnak 280 gépes flottája lesz, amellyel napi 1200 járatot üzemeltetnek majd seattle-i, San Franciscó-i, Los Angeles-i, anchorage-i, alaszkai és portlandi bázisaikról. A tranzakciót várhatóan 2017 év elejéig zárják le, a tervek szerint a társaság ezt követően 7 milliárd dollárt is meghaladó árbevételt érhet el, utasszáma 39 millió lehet. A Virgin America az elmúlt évben 1,5 milliárd dollár árbevétel mellett 177 milliós, míg az Alaska Airlines 5,5 milliárdos árbevétel után 1,3 milliárdos üzemi eredményt könyvelt el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek