Az egyenletesen eloszló tömeg

iho   ·   2014.08.18. 19:20
00kicsi

Szólóban közlekedett a müncheni 64-es és a frankfurti 66-os railjet, a kettő közti fekvésbe illesztett bécsi mentesítőn sem taposták egymást agyon a Sziget fesztiválról hazatérő külföldi fiatalok. A Keleti pályaudvar ellenben tele volt vonatukra várókkal – sokan a nem Nyugatra tartó menetrend szerinti szerelvényüket várhatták, vagy csak egy esti railjetre sikerült helyjegyet szerezniük.

A Wasteels pénztára előtt sokan álltak<br>A képre kattintva galéria nyíilk<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A Nyugati pályaudvarról két vonat közlekedett Hollandiába, a szokott módszer szerint: a szerelvények javát az EuroExpress adta jellegzetes bordó kocsijaival. Az elsőn utazóknak „korán” kellett kelniük, mert 11.55 kor indult a vonat a Nyugati pályaudvarról Utrechtbe. Bizony látszott is még rajtuk az álmosság, de a tizenhat kocsis szerelvényt felpakolták megfelelő munícióval: több raklapnyi Arany Ászokkal és megfelelő mennyiségű egészségügyi tekerccsel. A második vonaton (17.20-kor indult) utazóknak már volt esélyük, hogy a Szigeten kívül is élvezhessék hazánk vendégszeretetét, várost nézzenek, esetleg magukhoz vegyenek valahol még valami hangulatkarbantartó nedűt.

A Körvasúton halad a déli Sziget-vonat hazafelé<br>(fotó: Kadocsa Gyula)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek