Az Év Vállalkozója: a Budapest Airport főnöke!

iho   ·   2014.12.07. 08:45
jl_cim

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is magas szintű elismerést kapott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől. Demján Sándor ügyvezető elnök javaslatára a MÜPÁ-ban rendezett ünnepségen átvehette az „Év Vállalkozója” díjat.

Az elismerést hagyományosan minden év december 5-én, a Vállalkozók Napján adják át, odaítéléséről pedig a VOSZ elnöksége dönt. A díjat nemcsak nagyvállalatok vezetői, hanem kis- és középvállalkozások irányítói is megkapják a szakterületükön végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréseként.

Jost Lammers 2011-ben a SkyCourt megnyitóján...

Az idei évben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a VOSZ Demján Sándor ügyvezető elnök személyes javaslatára a Budapest Airport vezérigazgatóját az „Év Vállalkozója” díjban részesítette. A rangos elismerést – a hagyományoknak megfelelően – ünnepélyes keretek között Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter adta át a Budapest Airport vezetőjének a Művészetek Palotájában rendezett gálán.

A Budapest Airport az elmúlt években nemcsak hogy átvészelte a bázis légitársaság elvesztését, a súlyos pénzügyi válság ellenére is megvalósította mintegy 330 millió eurós beruházási programját, hanem megfelelően stabilizálta pénzügyi helyzetét és az idén várhatóan rekordforgalmú évet zárhat.

...az egyre sűrűbb járatnyitások egyikén

Jost Lammers a díj átvételekor ezt hangsúlyozta: „Úgy gondolom, hogy a díj nem elsősorban a személyemnek, hanem a Budapest Airport valamennyi munkatársának, légitársasági- és földi partnercégeinknek szól, hiszen az eredményeket is közösen értük el. Az idei, várhatóan rekordforgalmú évben sikerült tovább erősítenünk Magyarország pozícióit a nemzetközi idegenforgalomban, hozzájárulhattunk a magyar gazdaság fejlődéséhez. Továbbra is az a célunk, hogy Budapest a régió legdinamikusabban fejlődő repülőtere legyen, korszerű, valódi utazási élményt jelentő szolgáltatásokkal” – olvasható a Budapest Airport vezérigazgatójának nyilatkozata a cég közleményében.

Jost Lammers az Egyesült Államokban, San Diegóban diplomázott, Balyreuthban is tanult, majd egy autóipari beszállító cégnél dolgozott, 1996-ban lett a Hochtief alkalmazottja. Dolgozott a cég embereként az athéni majd hosszú ideig a düsseldorfi repülőtéren, először mint a Hochtief ottani vállalatának főosztályvezetője és igazgatója, az ottani handling-cég kereskedelmi igazgatója volt.

...és a legutóbbi nagy haditett pillanataiban, az Emirates érkezésekor

2007 decemberében lett a Budapest Airport vezérigazgatója, akkor úgy nyilatkozott, hogy a Budapest Airport, akárcsak Magyarország és Budapest, nagy növekedési potenciállal rendelkezik, és nagyon ígéretes korszak elé néz. Azt vallja, hogy a XXI. században a repülőterek már nem csupán közlekedési csomópontok; szolgáltató központokká kell válniuk.

A Malév bukása után kollégáinak írott levelében leszögezte: „Nem adjuk föl azt a célunkat, hogy a térség legjobb repülőterévé váljunk.” Ezt a törekvését idén márciusban sikeresen visszaigazolta a Barcelonában átvett díj: az utasok véleményének összesítése alapján a Budapest Airport elnyerte a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat a Passenger Terminal EXPO 2014 nemzetközi kiállításon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek