Az őszi erdő szépségei

iho   ·   2013.10.03. 06:30
00

Ha az időjárás is kegyes a kirándulókhoz, igazán változatos programokon vehetnek részt az erdei vasutakon. Királyréten ismét hajtányversenyt tartanak október 5-én, szombaton, délután egy órai kezdettel. Másnap sem panaszkodhatnak a Börzsöny déli részére érkezők: a Múzeumok őszi fesztiválján kilenc órakor kismarosi történelmi sétával, 12.15-kor a szokolyai Viski-Mányoki emlékszoba megtekintésével, 14.30-kor pedig a felszámolt bajdázói szárnyvonalra vezetett kirándulással várják a vendégeket.

Még mindig a Börzsöny, csak egy házzal odébb: Nagybörzsönyben a kisvasút újraindulásának 11. évfordulóját ünneplik október 5-én, szombaton délelőtt tíz órától. A nagybörzsönyi végállomáson ezenkívül a hegység kisvasutait bemutató fotókiállítás is lesz.

(forrás: MFB Zrt.)

Két helyszínen is tartanak rendezvényeket az Erdők hete alkalmából. Október 4-én, pénteken Mátrafüreden, a parkban interaktív tanösvényen lehet sétálni, ahol a kirándulók mindent megtudhatnak az erdőkről, az erdészekről. Aki a kisvasúttal érkezik Gyöngyös felől, a jegyét lepecsételtetve visszafelé ingyen utazik. Másnap, október 5-én Kaszón három helyszínre is lehet a kisvasúttal utazni, a Baláta-tó lápvilágát megcsodálva, és bepillantást nyerve az erdőgazdálkodás rejtelmeibe. A programokra bejelentkezés szükséges a czigany.judit@kaszort.hu címen vagy a 06/82-445-818-as telefonszámon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek