Az új Airbus első repülése: péntek délelőtt!

iho   ·   2013.06.11. 20:16
cim2

Pénteken, június 14-én délelőtt 10 órakor száll fel az európai gyártó új szélestörzsű utasszállítója, az A350 XWB – adja hírül az Airbus.

Tíz napja volt az első hajtóműindítás

A mostani meteorológiai előrejelzések szerint az időjárás megfelelő lesz a szűzfelszálláshoz, mint ezt korábban hírül adtuk, a kritériumok: három kilométeres vízszintes látástávolság, ötszáz méteres felhőalap, és persze az is fontos, hogy ne legyen vihar a közelben.

Az előzetes tervek szerint a Toulouse-Blagnac reptérről felszálló és oda visszatérő gép már első repülése alkalmával eléri a szolgálati csúcsmagasság és az utazósebességet. A repülés előtt a gép egy sorozat kis- és nagysebességű gurulópróbát és féktesztet teljesített.

A gép már az első repülésen elérheti szolgálati utazómagasságát és utazósebességét

Az első repülésről a döntés ezeknek a teszteknek a sikere révén született meg, de a gyártó közleménye szerint még hátravannak az utolsó ellenőrzések, mielőtt a végső zöld jelzést megkapja a gép.

Mint ahogy arról szintén beszámoltunk, a fedélzeten hatan lesznek, három mérnök a kabinban, két pilóta és egy fedélzeti mérnök a pilótafülkében.

Kapcsolódó hírek