Balaton: szombattól sűrűbben járnak a hajók

MTI   ·   2012.04.26. 18:46

A Balatonon szombattól sűrűbben és naponta közlekednek az eddig csak hétvégeken indított menetrend szerinti hajójáratok, sétahajók, emellett tovább közlekedik a komp Szántódrév és Tihanyrév között, a jegyekért az üdülési csekk mellett már Szép kártyával is lehet fizetni - tájékoztatta Horváth Gyula a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A tavaszi menetrend szerint Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek a hajójáratok, továbbá naponta jár a vízitaxi Fonyód és Badacsony között. Több kikötőből – Siófok, Balatonfüred, Keszthely, Balatonföldvár – indulnak napi több alkalommal sétahajók.

A szombattól keddig tartó hosszú hétvégén a várható jó időjárás, továbbá a térségben hagyománnyá vált május 1-jei badacsonyi túrák miatt pótjáratokat is beállít a hajózási társaság, ha az utasforgalom megkívánja – mondta a vezérigazgató. Egyben az utazóközönség türelmét és megértését kérte amiatt, mert a kibocsátó bankok elfogadórendszerének időnkénti meghibásodása miatt akadozhat a Szép kártya fizetőeszközként történő elfogadása.

A komp üzemideje hosszabbodik: óránként indul járat Szántódról 7.00 és 20.00 óra között, Tihanyból 7.30 és 20.30 óra között.

A hajózási cég a járatain kedvezményt biztosít gyerek- és diákcsoportoknak, valamint az üdülőrégió lakóinak. Szombattól igénybe vehető a Balaton MIX nevű közös menetjegy, amely a Balatoni Hajózási Zrt. és a MÁV-Start Zrt. közös ajánlata a Balaton körüli menetrend szerinti vonatok és a balatoni hajójáratok igénybevételéhez.

Vasárnaptól keddig tart Balatonlellén a hajózási cég által rendezett XIII. Balaton Boat Vízisport- és Szabadidő kiállítás, ahol a szakmai és szórakoztató programok mellett sétahajózási lehetőséggel is várják a vendégeket.

A járatokról további információk a www.balatonihajozas.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolódó hírek