Baleset Bécsben: szembe mentek a vonatok

iho/vasút   ·   2013.01.21. 12:50

Összeütközött egymással két elővárosi vasúti szerelvény hétfőn reggel Bécsben, a két vonat frontálisan ütközött egymással Bécs Penzing nevű külső kerületében.

Öten súlyosan, mintegy húszan könnyebben sérültek meg. A súlyos sérültek között van az egyik mozdonyvezető is.

Az ütközés röviddel reggel kilenc óra előtt történt, egy olyan szakaszon, ahol csak egy vágány van. A vonatok tele voltak utassal, így több mint másfél órát vett igénybe, amíg mindenkit kimentettek, illetve amíg mindenki el tudta hagyni a szerelvényt – jelentette az MTI.

A reggel 8:45-kor történt balesetet követően elkezdték a helyreállítást, így a forgalom két órával az esemény után újra megindulhatott a forgalom a bécsi Westbahnhof és Wien-Hütteldorf között – az S45 és az S50 vonalak kivételével. Az erre utazókat a helyi közösségi közlekedésre, elsősorban az U4 és az U6 jelű metrókra irányítják át. A kárhelyparancsnok szerint a szakasz valószínűleg egész nap zárva marad. A Wiener Linien az érintett útvonalakon elfogadja az ÖBB-bérleteket – tudta meg az iho.hu osztrák forrásokból.

A balesetben 5 súlyos és 20 további sérültet szállítottak kórházba, az utolsó utas 10:30-kor tudta elhagyni a szerencsétlenül járt szerelvényt, egyikük beszorult a roncsokba.

A mentésben részt vett egy osztrák mentővonat, két mentőhelikopter (a Christophorus 3 és 9), egy mentődaru, és számtalan egyéb mentőszer.

Az első jelentések alapján az egyvágányos szakaszon valószínűleg azért történt a baleset, mert egy váltó rossz irányban állt, és a Hütteldorf irányába közlekedő vonat így kerülhetett szembe a másik Talent szerelvénnyel. Mivel a baleset a Zehetnergasse fölött áthaladó felüljárón történt, ezért a közutat is lezárták.

Kapcsolódó hírek