Batyka világa

iho/vasút   ·   2015.08.31. 16:15
breszt_templom0

Magyarországon egyelőre odáig jutottunk újrahasznosításban, hogy egy-egy tanyán régi vasúti tehervagonokat raktárrá, fészerré alakítanak át.

Hámori Dániel olvasónk Bresztben látta ezt a megoldást. Miután megtalálta az állát, elővette a mobiltelefonját, majd levelet írt nekünk, ezt:

„Egyszer még jó lesz valamire!” – mondta Bandó elhíresült jelenetében. Igaza lett, egyszer mindig minden jó lesz még valamire. Íme a breszti bizonyíték! (fotó: Hámori Dániel)

„Kedves Indóház Szerkesztőség!

A méltatlanul elfeledett és félreállított vasúti járművekről kezdett gyűjtésük kapcsán jutott eszembe, milyen érdekességet láttam a belarusz Bresztben (korábbi nevén Breszt-Litovszk).

A csatolt – sajnos mobiltelefonnal készült –, fotókon egy kiselejtezett vasúti kocsikból épült templom és parókia látható, ami egy meglehetősen sajátos újrahasznosítási formája a kimustrált szovjet kocsiknak. A pravoszláv templom 1999 óta áll, de már épül mellette téglából egy új. Igaz, az ottani templomépítések tempóját elnézve a »kereszt áthelyezése« még várat magára.”

Ezek mennek hát Lukasenko, vagy, ahogy becézik, Batyka országában...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek