Békében tölti napjait Rácalmáson az M40 103-as

Vörös Attila   ·   2016.02.17. 16:15
80__IMG_2500

Tavaly nyár óta látható a rácalmási vasútállomás melletti parányi parkban a 103-as Púpos kiállítva. A rácalmási városvédő egyesület a MÁV-val közreműködve a parkban elhelyezett egy étkezőkocsit és két alakjelzőt is, és persze néhány méter sínpárt a vasúti járművek alá. A kis kiállítás azóta is nagyon rendben van, ahogy az egész állomás is: magát a felvételi épületet is felújították. Sőt a 2012 februári siklásnak köszönhetően még a vágányhálózat is jobb, mint korábban... Emlékezzünk: egy tológéppel közlekedő ércvonat első kilenc kocsija kisiklott az Adony felőli váltókörzetben, a vonat egy nagyobb része pedig rájuk futott, a földdel egyenlővé téve a fél vasútállomást.

Rácalmási idill. Kattintás után galéria nyílik a szerző fotóiból

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek