Befogtak két orosz bombázót

MTI/iho   ·   2018.01.15. 15:15

Két F-16-os vadászgépet küldött a florennes-i támaszpontról két TU-160-as típusú orosz hadászati bombázó feltartóztatására a katonai légtérellenőrzés riasztását követően a belga haderő. A belga pilóták azonosítás után kiterelték az orosz gépeket a térségből, amelytől nyugatra a brit légierő Typhoon típusú harci gépei vették át a bombázók kíséretét – számolt be a VRT flamand közszolgálati televízió.

Belgium múlt héten vette át Hollandiától a Benelux-államok légtérvédelmét. A 11-13 ezer kilométeres hatósugarú Tupoljev 160-as bombázók atomfegyver szállítására is alkalmasak. A NATO-tagországok harci repülői nem először indultak orosz gépek feltartóztatására, amióta az ukrán válság miatt feszültté vált a Nyugat és Moszkva kapcsolata. Oroszország az utóbbi években számos alkalommal megsértette Nagy-Britannia, Izland, Kanada és más államok légterét.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek