Belvíz mosta alá a pályát Csömödér és Lenti között

MTI/iho   ·   2014.09.13. 08:35

Megindult a vonatközlekedés Nagykanizsa és Zalakomár között a Budapest–Gyékényes vonalon szombat délelőtt, viszont a Zalaegerszeg–Rédics vonalon Csömödér és Rédics között várhatóan még több napig pótlóbuszok járnak – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A közleményük szerint a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal Zalaszentjakab és Nagyrécse szakaszán 10 órára eltávolították a megdőlt fát és helyreállították a felsővezeték-rendszert, így az utasoknak már nem kell átszállniuk pótlóbuszokra. Ugyanezen vonal Murakeresztúr–Őrtilos közötti részén a vasúttársaság szakemberei még dolgoznak a fák eltávolításán és a felsővezetéki zárlat megszüntetésén. Dízelvontatással megindult a közlekedés, ugyanakkor elképzelhető, az átázott talaj miatt további fák dőlhetnek a sínek felé. A Zalaegerszeg–Rédics vonalat reggel bejárták a MÁV szakemberei, és megállapították, hogy Csömödér–Lenti szakaszon, mintegy hetven méter hosszan elmosta a pályát a belvíz. Emiatt a várhatóan több napig tartó helyreállítás befejezéséig pótlóbusz viszi az utasokat Csömödértől Rédicsig. A busz csak azokat a vasútállomásokat, megállókat érinti, amelyek megközelítését éppen nem akadályozzák közúti vízátfolyások. Zalaegerszeg és Csömödér között a délutáni vonatok már közlekedhetnek.

Az elmosott szakasz helyreállítását várhatóan a jövő hét elején kezdheti meg a vasúttársaság.

 

Korábban írtuk:

A Mávinform közleménye szerint a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonalon jelentős, 20–60 perces késések várhatók a délelőtti órákban, mert Zalaszentjakab és Nagyrécse között egy Budapestre tartó gyorsvonat áramszedője eltört és leszakította a felsővezetéket. A helyreállításig Nagykanizsa és Zalakomár között pótlóbuszok viszik az utasokat.

Balatonszemes és Siófok között szintén pótlóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak pályafelújítás miatt. A vasútvonal Gyékényes–Murakeresztúr közötti szakaszán, Murakeresztúr és Őrtilos között a felsővezetékekre dőlt fák eltávolításáig és a helyreállításig ugyancsak busz szállítja az utasokat.

A Zalaegerszeg–Rédics vonalon a vízátfolyások miatt egyelőre bizonytalan, hogy a napi néhány vonat közül melyik indulhat majd el. A vasúttársaság egy busszal megkezdte az utasok elszállítását. A busz csak azokat a vasútállomásokat, megállókat érinti, amelyek megközelítését nem akadályozzák közúti vízátfolyások.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek