Belvíz veszélyezteti az M7-est

Sonline   ·   2013.02.12. 10:34

A februári szabályozási szint minimumát közelíti már a Balaton vízállása: hétfőn 67 centiméter volt az átlagos vízszint. Ezzel együtt a belvíz is megjelent a déli part közelében – írja a Sonline.hu. A belvíz már a közlekedést is veszélyezteti, nem mindenhol tudnak azonban ellene védekezni.

A tó örvendetes vízállás emelkedése mellett  a Balaton-közeli belterületek vízszintje is növekedésnek indult, ezért az illetékesek Balatonőszöd térségére másod-, Szántód térségére első fokú vízvédelmi készültséget rendeltek el harminc napnyi időtartamra. A belvizes területekről szivattyúkkal emelik át a vizet a Balatonba. A belvíz leginkább a Balatonőszöd-Balatonszárszó közötti külterületi ingatlanokat veszélyezteti, valamint a régi hetes utat, továbbá az M7-es autópályát a szóládi szakasznál.

Zamárdinál is szivattyúzni kellene, de ellopták a szivattyúmotorokat a dél-balatoni vízitársulat ottani telepéről, a tolvajok ezzel több mint hárommillió forintos kárt okoztak. S a társulat nincs olyan anyagi helyzetben, hogy újakat tudna vásárolni.

Kapcsolódó hírek