Bernd Eulitz a Knorr-Bremse AG új vezérigazgatója

iho   ·   2019.09.18. 11:36

Eulitz (53) korábbi munkahelyein jelentős nemzetközi és ipari tapasztalatot szerzett. Legutóbb a Linde csoport igazgatóságának tagjaként az észak-amerikai piacért felelt. Folyamatmérnöki diplomáját a Karlsruhei Technológiai Intézetben szerezte.

A Knorr-Bremse AG a fékrendszerek globális piacvezetője, a biztonsági szempontból döntő fontosságú vasúti és haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója. Körülbelül 29 ezer alkalmazottat foglalkoztat harminc országban, több mint száz telephelyen. Két divíziója tavaly együttesen 6,6 milliárd euró bevételt generált. Magyarországon két Knorr-Bremse leányvállalat tevékenykedik: a kecskeméti Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., illetve Budapesten a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Az energiatakarékos vasút

iho/vasút   ·   2021.05.02. 15:00

Olvasónk a vasúti közlekedést energetikai szempontból elemzi a mozdonytól a pályáig, bemutatva, hogy a vasút a legzöldebb közlekedési ágazat a szárazföldön.