Beszakadt a föld egy épülő csomópontnál Pilisvörösváron

iho   ·   2014.09.27. 08:08

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta: mintegy 10 méter hosszúságban az épülő csomópont zsaluzata, és a támfal omlik, már több köbméter föld szakadt le. A fővárosi tűzoltók a Pest megyei műveleti szolgálat vezetésével folytatják a védekezést. A helyszínre érkeztek a kivitelező cég illetékesei is, tőlük várják a statikai adatokat, hogy pontosan felmérjék a helyzetet - tette hozzá a szóvivő.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebookon közzétett bejegyzése szerint a helyszínre érkezett az építtető cég szakembere, aki egyetértett a bevezetett forgalomkorlátozó intézkedésekkel, most statikust várnak a helyszínre, aki felméri, hogy milyen kárelhárítási munkákra lesz szükség a forgalom újraindítása előtt. A tűzoltók visszajelzései alapján egyébként újabb, az elsőnél kisebb omlások keletkeztek a helyszínen. Az 5-8 méter mély beomlásnál egy gázvezeték látszik, amiből azonban nem szivárog a gáz, erről az egységek mérésekkel bizonyosodtak meg. A műszaki mentés vezetését átvette a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek