Bombardier: pekingi tendersiker

iho/repülés   ·   2012.03.29. 19:24

A Bombardier Transportation és kínai közös vállalkozása, a New United Group szállíthatja a pekingi 14. vonal metrószerelvényeinek meghajtási rendszerét – adja hírül a Railway Gazette.

Ez lesz az óriásváros hálózatának leghosszabb vonala, amikorra az első és a második szakasz is elkészül, összesen nem kevesebb, mint 47,3 kilométer. Az első szakaszt 2013-ban, a másodikat egy évvel később tervezik átadni. A vonal Peking délnyugati részéről indul és kelet felé tart, közben találkozik a 4-es és az 5-ös vonallal, majd észak felé fordulva érintkezik az 1-es és a 15-ös vonallal, mielőtt északkeleti végállomására ér.

A hatkocsis, nagykapacitású szerelvényeket a CNR Changchun Rail Vehicles és a CSR Sifang szállítja. A 469 millió jüanos szerződés értelmében a Bombardier és a New United Group Västeråsban és Changzhouban készíti a motorokat, egyéb berendezéseket. A Bombardier lesz a felelős a mérnöki munkákért, a gyártáson túl a tesztelésért és a karbantartásért, sőt, a cég szállítja a pótalkatrészeket is a szerelvények működtetésének első időszakában a pekingi metró 14. vonalán.

Kapcsolódó hírek