Bombának látszó tárgyat találtak egy Air France-gépen

iho/repülés   ·   2015.12.20. 13:59
400px_airfrance777

Bár a kenyai hatóságok első közleménye még robbanószerkezetről szólt, azt később „gyanús tárgyra” módosították. Az Air France vezérigazgatója, Frederic Gagey elmondta, a papírból készített szerkezet egy visszaszámlálót tartalmazott.

Korábban írtuk:

Az első vizsgálatokat követően a kenyai hatóságok megerősítették, hogy az F-GZNN lajstromjelű, szélestörzsű gép fedélzetén valóban robbanószerkezetet találtak. Az AF463-as járat 459 utasát és tizennégy fős személyzetét a mombasai leszállást követően biztonságban evakuálták. A tűzszerészek a robbanószerkezetet a gépről eltávolították, majd a mombasai repülőtér területén kívül megsemmisítették. Az utasokat azok átvizsgálását követően szállodákban helyezték el, két gyanús személy kivételével.

Az Air France Mauritiusról Párizsba tartó 463-as járatán robbanószerkezetet fedeztek fel; a gép mombasai leszállását követően a bombát megsemmisítették<br>(fotó: Twitter)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek