Bővítette telephelyét a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft.

iho   ·   2014.07.18. 18:16

A Viessmann Modellgyártó Kft. német tulajdonosa 2012-ben döntött arról, hogy kibővíti Bátonyterenyén 20 éve működő gyárát. Az új 700 négyzetméteres csarnok kialakítására több mint 87 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében, ez a teljes beruházás 40 százalékát teszi ki. Az összköltség mintegy kétszázmillió forint volt, ebből az összegből közel ezer négyzetméter gyártó és logisztikai terület létesült, maga a csarnok hétszáz négyzetméteres.

A Viessmann Modellgyártó Kft. 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát, ma a gyártott termékek száma már több mint ezer. A modellvasutaknak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, szignálok, felsővezetékek, elektronikák, de ma már működő - mozgással és világítással ellátott - termékeket is gyártanak. Az itt készült termékek nemcsak megőrizték a korábbi német minőségi színvonalat, hanem sok területen tovább is fejlesztették őket. Bátonyterenye ugyanis nemcsak
a gyártásnak, hanem a fejlesztésnek a bázisát is adja: a magyar mérnökök munkájának eredményeként nyolc szabadalom született. A fejlesztési tevékenység a prototípusok készítésén túl kiterjed a termékek tesztelésére és a szerszámfejlesztésre is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek