Bővülő programok, új kocsik

Kemsei Zoltán   ·   2012.06.21. 18:40
00

Kínálatbővítéssel indulnak új utakra az élményvonatok. Az eddigi osztályokon kívül három új kocsitípussal találkozhatnak az utasok: létrehozták a Pullmann Club prémiumosztályt, kerékpárszállításra is lehetőség lesz, valamint új büfékocsikban vásárolhatnak frissítőt. Mindhárom új kocsiosztályt az Ausztriából használtan vett Schlieren kocsik átalakításával hozták létre.

A Pullmann Club osztály megteremtése a Gyertyafény Expresszhez és a gödöllői élményvonatok útjához kapcsolódik. Az új kocsiban (összesen három készül majd belőle) negyvenkét férőhely van, az utasoknak – prémiumosztályhoz méltón – az utaskísérők a megredelt ételt, frissítőket a kocsiban szervírozzák. A MÁV Nosztalgia Kft. stratégiai szerződést kötött a Gödöllői Királyi Kastéllyal: a közösen szervezett programok részeként a gödöllői királyi váróban koncertek, a városban múzeumlátogatás várja az élményvonat utasait. Az első ilyen rendezvény augusztus 24-én, szombaton lesz.

A sajtótájékoztatón balról: Szigeti András, a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési vezetője, Dubecz Renáta PR/kommunikációs szakértő, Szendrey András, a MÁV Nosztalgia Kft. igazgatója és Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A két kerékpárszállító kocsi a Velo veled! program részeként készül. A társaság tervei között szerepel kirándulóvonatok indítása: az utasok biciklijükkel együtt utazva, vasúton közelítik meg a helyszínt, majd a napi program végeztével szintén vonattal térnek vissza Budapestre. Szoros az együttműködés a XIV. kerület iskoláival is, egy diák-kirándulóvonatot már indítottak, igen nagy sikerrel.

Kapcsolódó hírek