Budapest ismét a régió legjobb reptere!

iho   ·   2015.03.12. 17:30
cim3

Egymás után másodszor szerezte meg a Budapest Airport a Skytrax brit légiközlekedési elemző cég felmérésén a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat. Az utasok véleményének összesítésén alapuló rangos Skytrax-elismerést Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója vette át a Párizsban zajló Passenger Terminal EXPO 2015 nemzetközi kiállításon.

A Skytrax utaselégedettségi felmérésében világszerte nem kevesebb, mint 550 repülőtér vett részt, a szavazás összesítése alapján ítélik oda a díjakat.

– A Kelet-Európa legjobb repülőterének járó Skytrax-díj az egyik legrangosabb szakmai kitüntetés, amelyet a nemzetközi légiközlekedésben elérhettünk. Ugyanakkor ez egy nagyon fontos visszajelzés is a számunkra, valamint minden repülőtéri partner és szolgáltató számára, hogy a tavaly elért siker nem egyszeri alkalom volt. Bebizonyítottuk, képesek vagyunk a szolgáltatásaink minőségét és a kiváló teljesítményt nemcsak megtartani, hanem tovább növelni – nyilatkozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: – A legnagyobb öröm az, hogy az elmúlt évek repülőtéri fejlesztései, az utasoknak nyújtott új szolgáltatások, mind hozzájárultak ahhoz, hogy Budapestet sikerült a régió legjobb repülőterévé alakítanunk. Ezt díjazták a Skytrax-szavazáson az utasaink, amiért igazán hálásak vagyunk nekik.

– Mindig kiemelkedő jelentőségű, ha egy ilyen tekintélyes díjat, egymást követően többször is sikerül elnyerni. Ez a mi esetünkben visszaigazolja azt a folyamatos elhivatottságot és figyelmet, amelyet a budapesti repülőtér fordít utasaira és elismeri a teljes repülőtéri személyzet kiváló teljesítményét – fogalmazott Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója a díj átvétele után. Mint elmondta: – Teljes mértékig hiszünk abban, hogy az egyre szélesebb körű kínálatunk és szolgáltatásaink hozzájárulnak az utazás élményéhez. A díj ismételt odaítélése megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk és innovatív szemléletünk elismerésre talált utasaink körében, számunkra pedig ez a legfőbb mérce.

A Skytrax utaselégedettségi felmérése a világ legnagyobb független, szakmai felmérése. A szavazás összesen harminckilenc különféle kategóriára terjed ki, a repülőtéri szolgáltatások minőségét és a termékek minőségét ellenőrzik, az indulástól egészen az érkezésig. A minősítést az utasok anonim, egységes szavazási rendszerben leadott véleménye alapján határozzák meg.

A 2015 World Airport Award nem kevesebb, mint 112 ország 13 millió utasa által 2014. május és 2015. január közötti időszakban kitöltött kérdőív eredményein alapul. A Budapest Airport az elmúlt évben először végzett régiós verseny élén, amit 2015-ben sikerült megtartania. Az idei Skytrax-díj egyúttal a budapesti repülőtér régiós népszerűségének az emelkedését is jól tükrözi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.