Buszbaleset egy szerbiai vasúti átjáróban

iho   ·   2018.12.21. 13:45
nesrea-ni_01

A dél-szerbiai Niš közelében, Donje Međurovonál péntek reggel 7 óra 30 peckor történt komoly baleset. A vasúti átjáróban egy főleg középiskolásokat szállító buszt teljesen kettészakított az átjáróhoz érkező vonat szerelvénye. Információink szerint a balesetben öt személy életét vesztette, további harminc utas pedig komoly sérüléseket szenvedett. Egy szemtanú elmondta, hogy a mentők és a rendőrök nagyon gyorsan megérkeztek a helyszínre és azonnal elkezdték kimenteni a sérülteket az összeroncsolódott autóbuszból. A baleset helyszínéről több mint mint 30 személyt szállítottak a nisi sürgősségi központba, közülük több mint tíznek súlyos az állapota – írja a Magyar Szó. A balesetben a vonat egyik része is kisiklott. A vasúti közlekedés a baleset okainak kivizsgálásáig szünetel. A vasúti átjáró nincs bebiztosítva, fénysorompó sem működik rajta, éppen emiatt nem ez volt az első baleset ezen a helyszínen.

fotó: srpskainfo.com

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.