Buszokat adományoz a BKV Ukrajnának

iho   ·   2022.12.19. 14:10
22857_DSCF7978_221219

Tíz 280-as Ikarust és öt szóló Volvót tud Budapest nélkülözni, köszönhetően a legújabb buszbeszerzéseknek.

2022 nyarától napjainkig több megkeresés érkezett a BKV-hoz közvetlenül Ukrajnából autóbuszok felajánlásának kérésével. Eddig a BKV nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal, mára azonban az autóbuszcseréknek köszönhetően több, tovább üzemeltethető jármű is felszabadult. Így lehetővé vált az adományozás.

Együttműködve Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével a járművek a megfelelő helyre kerülnek majd, illetve megkezdődhet a szükséges szerződések megkötése, amely procedúra után a buszok elindulhatnak új szolgálati helyükre.

Az Ukrajnának adományozott buszok (fotók: Vörös Attila)

A tizenöt kocsit 2022. december 19-én Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója adta át Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

Balog István, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének ügyvivője beszédében kifejezte reményét, hogy Ukrajna és Budapest, illetve a BKV között a mai nappal szorosabbra fűződő együttműködés a békeidőben is termékeny kapcsolat marad.

Bolla Tibor, Balog István és Karácsony Gergely a hétfői átadáson

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy mindenkinek „szigorú erkölcsi kötelessége a rászorulók, a segítségkérők felé fordulni”.

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója beszédét zárva elmondta: „Kívánom, hogy a járművek váljanak Ukrajna lakóinak hasznára, és még inkább kívánom, hogy váljanak egy újra békében élő ország lakóinak a hasznára!”

A BKV lehetőségeihez mérten minden alkalommal örömmel nyújt segítséget és társul olyan kezdeményezésekhez, amellyel valamilyen jó és fontos ügy mellé állhat. Reméljük, járműveink még hosszú ideig jó szolgálatot tesznek Ukrajnában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek