Buszos technológiák a Busworldön Allison módra

iho/közút   ·   2016.04.16. 13:45
allison_busworld0

Az Allison Transmission az Isztambulban, április 14–17. között megrendezett Busworld kiállításon mutatja be az új, kiemelkedő üzemanyaghatékonyság érdekében tervezett automata xFE-modelljét. Az új xFE-modellek akár hét százalékos üzemanyag-megtakarítást is elérhetnek, a FuelSense-szel elért mennyiségen túl.

A modellt úgy tervezték, hogy sokkal nagyobb arányú legyen a lock-up (tisztán mechanikus) működés, míg a motor alacsony fordulatszámon működik magasabb sebességfokozatban. Az xFE buszváltók helyigénye és teljesítménye ugyanakkora, mint a jelenlegi Torqmatic modelleké, de a FuelSense Max csomag elemeivel együtt optimalizált sebességáttételeket tartalmaznak. Az Allison három új xFE-modellt kínál Észak-Amerikán kívül – a T 3280 xFE, a T 3325 xFE és a T 3375 xFE váltókat.

Az AKIA az első buszgyártó Európában, amely az Allison xFE sebességváltóját kínálja (fotók: Allison Transmission)

Európában az AKIA az első busz-gyártó, amely Allison xFE sebességváltót kínál, a T 3375 xFE automata váltó-modellt az Ultra LF, tizenkét méteres city-buszban, amelyet Mercedes Euro 6 motor hajt, amely 1200 Nm nyomatékot és 220kW teljesítményt ad le. A látogatók a T 3375 xFE-modellt is láthatják az Allison standon kiállítva, csakúgy, mint a tizenkét méteres Euro 6-os Ultra LF buszt az AKIA standján.

Az Allison bemutatja az új T 1000, T 2100 és T 2200, automata sebességváltó modelleket a török piacnak, ezzel az Allison teljes sebességváltó-választékát kínálva az európai, ázsiai és csendes-óceáni térségnek, valamint az ausztrál és latin-amerikai piacok vásárlóinak

Az Allison a török piacnak most mutatja be a nemrégiben bevezetett T 1000, T 2100 és T2200 automata váltómodelleket. Ezek az új modellek tovább bővítik a Torqmatic termékcsaládot, a legteljesebb autóbusz váltó-választékot kínálva a vásárlóknak. Az Allison a T 2100-as váltót a saját standján is bemutatja. Ezek a váltók már az ötödik generációs elektromos vezérlést és a FuelSense-t, az üzemanyag-hatékonyságot szolgáló szoftvert is tartalmazzák.

Extra üzemanyag-hatékonyságot produkálva, az új xFE-modellek akár hét százalékos üzemanyag-megtakarítást is elérhetnek a FuelSense-szel elért mennyiségen túlmenően is

Az Allison T 525R váltó modell a lehető legnagyobb nyomatékszintet éri el (410kW-ig és 2550 Nm-ig), amelyet nemrég a Van Hool TX távolsági buszában mutattak be. Ezt a váltót hamarosan az első BRT-ben is megtalálhatjuk, amelyet Törökországban gyártanak. Az új, huszonöt méter hosszú, alacsony padlós AKIA metro-buszt Euro 6 Mercedes motorral és egy retarderes Allison T 525 sebességváltóval szerelik fel. A 290 utas szállítására alkalmas új BRT-t is a török Busworld alatt mutatják be. Az AKIA-n kívül számos vezető török gyártó, az Otokar, Temsa, Karsan és Isuzu is – kiállít Euro 6-os, Allison automata sebességváltóval szerelt buszokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek