Csak jönnek és jönnek a Credók

MTI/iho   ·   2018.02.22. 08:45
400px_credok

Harmincöt új autóbusszal bővül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK Zrt.) flottája. Hat kocsi Győr-Moson-Sopron, hét Vas, tizenkettő Veszprém, tíz pedig Zala megyében szállítja majd az utasokat, várhatóan márciustól. A beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbuszainak átlagéletkora 13,54 évről 12,91 évre csökken.

A legutóbbi százas megrendelés első kocsijai a DAKK-hoz kerültek, a második, harmincötös adagot az ÉNYKK kapja (fotó: Credobus)

A Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tavaly októberben tett közzé járműbeszerzési felhívást huszonnyolc új, szóló és hetvenkét új, alacsonypadlós autóbusz beszerzésére, lízingszerződés keretében. Ennek eredményeként bérelheti a cégtől az ÉNYKK Zrt. a buszokat. A tájékoztatás szerint az Euro VI emissziós besorolású, kétszáztíz kilowatt teljesítményű motorral szerelt, új járművek a Kravtex-Kühne Csoport modelljei, komfortos ülésekkel, utastéri klímaberendezéssel és modern utasinformációs rendszerrel készültek. Az átlagosan legalább nyolcvan ember szállítására alkalmas, minimum ötven ülőhelyes autóbuszok a nagy kapacitású csomagtérnek és kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően elővárosi és távolsági forgalomban egyaránt alkalmazhatók. Az új autóbuszok korszerű dízelmotorjainak károsanyag-kibocsátása csupán töredéke azoknak, amelyeket az új járművek érkezésével kiselejteznek. Az ÉNYKK Zrt. továbbra is elkötelezett a gazdaságosan üzemeltethető, környezetbarát, hazai gyártású autóbuszok alkalmazása mellett.

A százas megrendelés első járműveit a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK) vehette át január végén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.

Közút Infrastruktúra

800 méteren teljesen más lesz a Vezér utca

iho/közút   ·   2022.07.18. 16:35

Elkezdődtek a felújítási munkák a XIV. kerületi Vezér utcában: a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakóknak és a környéken közlekedőknek is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.