Csak jönnek és jönnek a Credók

MTI/iho   ·   2018.02.22. 08:45
400px_credok

Harmincöt új autóbusszal bővül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK Zrt.) flottája. Hat kocsi Győr-Moson-Sopron, hét Vas, tizenkettő Veszprém, tíz pedig Zala megyében szállítja majd az utasokat, várhatóan márciustól. A beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbuszainak átlagéletkora 13,54 évről 12,91 évre csökken.

A legutóbbi százas megrendelés első kocsijai a DAKK-hoz kerültek, a második, harmincötös adagot az ÉNYKK kapja (fotó: Credobus)

A Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tavaly októberben tett közzé járműbeszerzési felhívást huszonnyolc új, szóló és hetvenkét új, alacsonypadlós autóbusz beszerzésére, lízingszerződés keretében. Ennek eredményeként bérelheti a cégtől az ÉNYKK Zrt. a buszokat. A tájékoztatás szerint az Euro VI emissziós besorolású, kétszáztíz kilowatt teljesítményű motorral szerelt, új járművek a Kravtex-Kühne Csoport modelljei, komfortos ülésekkel, utastéri klímaberendezéssel és modern utasinformációs rendszerrel készültek. Az átlagosan legalább nyolcvan ember szállítására alkalmas, minimum ötven ülőhelyes autóbuszok a nagy kapacitású csomagtérnek és kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően elővárosi és távolsági forgalomban egyaránt alkalmazhatók. Az új autóbuszok korszerű dízelmotorjainak károsanyag-kibocsátása csupán töredéke azoknak, amelyeket az új járművek érkezésével kiselejteznek. Az ÉNYKK Zrt. továbbra is elkötelezett a gazdaságosan üzemeltethető, környezetbarát, hazai gyártású autóbuszok alkalmazása mellett.

A százas megrendelés első járműveit a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK) vehette át január végén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.