Csak lett Csörgő a busójárásra!

Vörös Attila   ·   2018.02.12. 13:45
80bus

Kicsi hiányérzetünk volt szombaton, hogy csak Bézék jártak Mohács felé, miközben ott ezen a hétvégén a város legfontosabb eseménye, a messze földön híres busójárás zajlott le. Vasárnapra szerencsére változott a helyzet: a nemrég felújított, sőt átépített és még mindig csodaszép 126-os Csörgő hét halberstadti kocsival fordult Pécs és Mohács között kétszer. Amennyit a domboldalról látni lehetett, azért nem volt nagyon tele a vonat, bár a fotózás miatt lehetetlen (értsd: sötétben közlekedő), legerősebbnek tűnő 19:24-es (38811-es) járatot már nem vártuk meg. Azon azért biztosan voltak.

Vokányhoz érkezik a gyönyörű Csörgő váratlanul jó fényekben (fotó: Vörös Attila)

Pécs és Mohács között a vonat tíz-húsz perccel hosszabb eljutási időt kínál, mint a buszos megoldások, ráadásul a buszpályaudvar Mohácson jobban tűzközelben (a busóbuli végén ezt ugye szó szerint kell érteni) van a vasútállomáshoz képest. Aki már próbálta ilyenkor a buszozást, nagyon hamar elmegy tőle a kedve, az a húsz perc időtöbblet a vonaton simán megéri a kényelmesebb utazást. Főleg, ha még buszcsatlakozást is el kellene érni, a rendszeresen késéssel induló mohácsi buszokra nem nagyon vár a többi busz. Szerzőnk taxizott már haza (Szekszárdra) Bátaszékről emiatt, na azóta nem megy Mohács közelébe busszal.

Ugyanaz a történés, mint az előző képen, csak másik kameraállásból. Az exponálógombot Szarka Eszter nyomta, ezt ezúton is hálásan köszönjük!

Úgyhogy itt vannak legalább Pécs felé az ilyenkor közvetlen vonatok – amúgy a mohácsi járatok csak Villánytól/ig közlekednek. Aztán az utas vagy megtalálja, vagy nem. A vasúttársaság különösebben nem reklámozta a közvetlen eljutási lehetőséget a megyeszékhelyről és a vonal menti megállókból a busójárásra, egyedül a vasútbarát vasutasok által szerkesztett Pécsbánya-rendezői Facebook-oldalon írták meg az információt a mavcsoport.hu-n található közlemény után – illetve az iho is írt porgramajánlót. A MÁV-honlapot biztosan nem követik tömegek, nem ott lehet a legjobban elérni a potenciális utasokat. Így főleg az utazott a vonattokkal, aki amúgy is ezt tette volna, esetleg útközben értékelte azt, hogy átszállás nélkül, kényelmesebben jut el Mohácsra. Csak egy tipp, de néhány A3-as plakát az érintett településeken, de nem(csak) a megállóban, hanem mondjuk a boltok környékén jobban célba találna!

Pécsudvardnál robog a Csörgő a Mohácson dorbézoló népekért (Vörös Attila felvétele)

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek