Csak úgy szárnyal RepTár: bejött az új múzeum

iho/repülés   ·   2016.12.16. 11:15
reptar_szolnok0

Az interaktív repülőmúzeum alig egy hónappal szeptemberi megnyitása után már tízezredik látogatóját köszöntötte, november végéig pedig több mint húszezren keresték fel a létesítményt, amely 2016-ban az Év turisztikai attrakciója lett. November végéig egészen pontosan 20 ezer 329 látogató kereste fel a múzeumot: Kecskemétről, Hatvanból, Nyíregyházáról, Budapestről és Győrből is érkeztek vendégek a repüléstörténeti kiállítóhelyre – az összes látogató huszada helybéli a statisztikák szerint. Külföldiek is szép számmal tekintették meg a RepTárat, többek között Lengyelországból, Belgiumból és Angliából. A legmesszebbről vélhetően egy argentin vadászpilóta érkezett.

És azóta még szebb és több lett: archív képeink a „beköltözéskor” készültek Szolnokon (fotók: MTI)

Kovács Ákos, a RepTár vezetője, az az Év turisztikai attrakciója elismerésről elmondta, hazai idegenforgalmi szakemberek állították össze azt a tízes listát, amelyről a femina.hu olvasói maguk választhatták ki a szerintük legjobbat. – Az ajánlott attrakciók között szerepelt a poroszlói ökocentrum, az egri vár, a hajdúszoboszlói élményfürdő és a fertődi Esterházy-kastély. A maga nemében Európában is egyedülálló szolnoki gyűjtemény az interneten leadott szavazatok tizennyolc százalékával lett az év legkiemelkedőbb látnivalója – mondta Kovács.

A RepTár részt vesz a társadalmi felelősségvállalásban is: a december 10-én értékesített belépőkből befolyó összeg hetvenöt százalékát ajánlották fel az Én is vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének, aznap mindenki az árlistán szereplő legkedvezőbb, 1250 forintos belépőjeggyel léphetett be.

Legalább ennyire fontos a múzeum életében, hogy megnyílt az első időszaki kiállítása is, amely a Szolnok repüléstörténetének százöt évét mutatja be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.