Családi napok a Miniversumban

iho/vasút   ·   2018.10.16. 13:17

Fedezd fel, éld át, irányítsd! Három ország háromszáz négyzetméteren, ötezer minifigura, ezerháromszáz méter sínpálya, tizennégy település, hatszáz épület, száz vonat mozgásban – a Miniversum izgalmas felfedeznivalót kínál a család minden tagjának.

Várja a látogatókat az Élet a Kommunizmusban című kiállítás is, ahol a látvány és a vidámság megmarad, azonban a minivilágot ezúttal archív fotók és a hozzájuk kapcsolódó leírások is kiegészítik. Az 1949-1990 közötti időszak tíz jellegzetes momentumát bemutató kiállítás a "több generációs" csapatoknak remek lehetőséget nyújt arra, hogy az idősebbek elmeséljék a fiatalabbaknak, milyen is volt az élet a mindennapokban.

A háromszáz négyzetméteres, folyamatosan mozgásban levő terepasztal megtekintése után, a játszóházban a gyerekek kipróbálhatják, milyen érzés egy vonat irányítása (iPad-vonatozás) és elkészíthetik első makettházukat is. Míg a kicsik játszanak, a nagyobbak feltöltődhetnek a kávézóban. A Miniversumban repül az idő, az egész család egy kellemes délelőttöt vagy délutánt tölthet el.

Azok, akik szeretnék megtudni hogyan épült a Miniversum, és kíváncsiak arra, hogyan működik a minivilág, Kulisszák mögötti túrán vehetnek részt. A negyven perces programon az érvényes belépővel rendelkező látogatók vehetnek részt külön jegy megváltásával, melynek ára ezerháromszáz forint.

Akiknek a kvízjátékokban sikerül minden kérdést helyesen megválaszolni, családi belépőt nyerhetnek.

Programok a Miniversum október 23-i hosszú hétvége napjain:

  • Délelőtt 10 és 11 óra között: Apró kezek műhelye, meglepetés gyerekversenyek
  • Délután 14 és 15 óra között: Irányíts te egy vonatot! – iPad-vonatozás
  • Délután 15 és 16 óra között: Makettházépítés és füvesítés

A játszóházi foglalkozásokon a részvétel Miniversum belépő megváltásával –ingyenes, kivéve a „Makettházépítés és füvesítés” programot. További részletek és információk a www.miniversum.hu oldalon. A programok kezdési időpontjának változtatási jogát a szervező fenntartja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek