Csépke András megy

iho.hu   ·   2019.02.19. 15:00
csepke-megy-400

Csépke Andrást február 20-tól Kerékgyártó József, a MÁV FKG Kft. ügyvezetője váltja a MÁV-Start vezérigazgatói pozíciójában. Kerékgyártó a jelenlegi tisztségét is megtartja.

Február 20-tól Kerékgyártó József, a MÁV FKG Kft. ügyvezetője a MÁV-Start vezérigazgatója is egyben (fotó: MÁV-Start)

Korábban írtuk:

Hamarosan többet is megtudunk, de addig is: felmentették tisztéből Csépke Andrást, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját. Csépke az első nyilvános kritikát a MÁV Zrt. 2018 augusztusában kinevezett elnök-vezérigazgatójától, Homolya Róberttől kapta, bár a hivatkozott interjúban – másfél hónapja – még nem volt szó a Start-főnök menesztéséről.

A MÁV-Startot 2015. augusztus elseje óta irányító Csépkét az elmúlt időszakban számos támadás érte a 2011-től (!) húzódó IC+-projekt teljes csődje, illetve a vasúti személyszállítás kiáltó hiányosságai miatt. Úgy tűnik, mostanra telt be a pohár – az új vezér kilétéről egyelőre nincs információnk.

Csépke András a Budapest–Esztergom vasútvonal átadóján (fotó: Vörös Attila)

A személyszállításra alapított, de később a MÁV-Trakciót is magába olvasztó MÁV-Start első vezérigazgatója 2007 júliusától 2008. februárig Mosóczi László volt, őt másfél évig Kozák Tamás követte, akinek utódja egy bő évre Monszpart Zsolt lett. 2011 novemberétől fél évig Kővári Zsolt vezette a céget, az ő utódja Ungvári Csaba lett, aki két és fél évig regnált a vasúttársaság élén. 2014 októberétől Zaránd György volt a MÁV-Start vezérigazgatója, aki tíz hónapig viselhette ezt a címet. Így Csépke András eddig a leghosszabb ideig a vezérigazgatói széket birtokló személy a MÁV-Start élén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek