Csütörtökön felszáll az A320neo!

iho   ·   2014.09.22. 17:51

Az Airbus csütörtök délelőtt, helyi idő szerint fél tizenegykor tervezi az újrahajtóművezett keskenytörzsű utasszállító, az A320neo első felszállását Toulouse-ban.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint erről John Leahy, az európai gyártó eladási főnöke beszélt egy isztambuli konferencián, amelyen a repülőgépvásárlások finanszírozásáról tárgyalnaka  résztvevők.

A hír azért fontos, mert amint erről az iho/repülés is beszámolt, néhány hete a szakmai fórumokon olyan hírek terjedtek el, hogy gond van a gép új Pratt & Whitney hajtóművével, és ezért csúszik a szűzfelszállás.

Az Airbus azonban a részletek közlése nélkül, de határozottan cáfolta ezt a híresztelést, és jelezte, a program a menetrend szerint halad, vagyis az első repülés is megtörténik majd még szeptemberben, a vásárlók pedig jövőre átvehetik az első példányokat.

Ugyancsak fontos hír, hogy Leahy szerint mostantól „bármelyik napra” várható, hogy a gyártó megkapja az európai hatósági engedélyt új, szélestörzsű típusára, az A350-esre, ezután megtörténhet az elkészült gépek átadása az első üzemeltetőknek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.