Dávid Ilona lett a Hungrail elnöke

iho   ·   2016.07.06. 17:16

A felkérés Dr. Mosóczi László államtitkári kinevezése után érkezett. A Hungrail eddig is a teljes magyar vasúti személyszállítást és az árufuvarozás kilencven százalékát képviselte, Dávid Ilona célja az utóbbi arány növelése, minél több céget bevonva a vasúti szolgáltatások minőségének javításába.

Az újdonsült elnök nyilatkozata szerint szükség van egy hatékony, reprezentatív szakmai érdekképviseletre, Magyarországon jelenleg több mint negyven hazai bejegyzésű társaság nyújt vasúti szolgáltatást. A versenyhelyzet hihetetlenül erős, a közút nagy konkurencia, a vasúti érdekek képviselete nem képzelhető el vállalati szinten, csak összefogással, közös érdekek és célok mentén. Dávid Ilona célja érdekképviseleti vezetőként is az, hogy a vasúti közlekedés versenyképessége érdekében szorgalmazza a vasutas hiányszakmákban a létszámkeret feltöltését, a vasutasok megbecsültségének javítását, a vasúti pályahálózat szűk keresztmetszeteinek felszámolását.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek