Drónmentes övezet lesz a Super Bowl

MTI/iho   ·   2015.01.31. 16:59

A Seattle Seahawks és a New England Patriots vasárnapi összecsapásának glendale-i helyszíne körül már az év elején tizenhat kilométeres átmérőjű légtérzárat hirdettek, de az FAA a héten arra is figyelmeztetett, hogy a mérkőzés alatt ott drónt röptető személyeket őrizetbe fogják venni, és ki fogják hallgatni.

A stadionra vonatkozó dróntilalmat az FAA már tavaly októberben bejelentette, de a New York Post pénteki közléséből kiderült, hogy az ilyen eszközökre vonatkozó február 1-jei tiltás egy 48 kilométeres átmérőjű körzetben érvényes.

Az Egyesült Államokban a legtöbb olyan nagyobb sportesemény helyszíne körül, amely több mint 30 ezer nézőt vonz, a rendezvény napjára légtérzárat hirdetnek ki. Nem mindenki számára világos azonban, hogy ez az egyre inkább megfizethető árú drónokra is vonatkozik.

Az FAA a nyomatékos figyelmeztetéssel el akarja kerülni, hogy megismétlődjön a 2013-ban a Virginia állambeli Great Bull Runban történt baleset, amelynek során egy tribünre zuhant drón megsebesített öt nézőt. A most megerősített tilalomnak különleges hangsúlyt ad, hogy hétfőre virradóra a Fehér Ház kertjébe becsapódott egy DJI Phantom típusú kvadkopter.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek